Overige bloemisterij


Bloemisterij accessoires vind je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer. Met deze accessoires maak je zelf oa een kleurrijk bloemwerk. Ook leuk om cadeau te geven of voor een creatieve avond.


7 producten

per pagina

7 producten

per pagina

Bloemisterij

Natuurlijk hoef je geen professional te zijn om mooie kunstbloemstukken voor thuis te creëren. Alles wat je moet doen begint met wat mooie (kunst)bloemen, een visie, een vaas en wat tijd....de rest is simpel! Met de juiste informatie op zak, kan je een prachtig bloemstuk maken voor je volgende diner, feest, gezellig samenzijn, baby shower, bruiloft of welke speciale dag (of persoon) dan ook. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet zodat je een bloemwerk kan creëren zonder meteen honderden euro's te moeten besteden.

5 tips voor professioneel bloemstukken maken

Tip 1 : Snij de stengels van de bloemen één voor één en zorg ervoor dat je de stengels altijd langer afsnijdt zodat je (nog) ruimte) hebt om eventuele fouten op te vangen. Als je jouw bloemwerk aan het creëren bent kom je er vaak achter dat de ene stengel wat langer moet zijn dan een andere.

Tip 2 : Zorg ervoor dat het bladgroen zoveel mogelijk wordt afgesneden wat je niet nodig hebt. Zeker het bladgroen boven de waterlijn moet worden afgesneden omdat zo het rottingproces van de bloemen en de steel wordt voorkomen. Als je besluit om toch bladgroen te gebruiken voor je bloemwerk kan je dit altijd extra toevoegen in de hogere gedeeltes. Alleen de stengels dienen in het water te staan om zo het rottingsproces tot het minimum te beperken.

Tip 3 : Rangschik de bloemen op zo'n manier alsof het bloemwerk in een transparante vaas staat. In een transparante vaas is het boeket niet alleen aantrekkelijk hoe het aan de bovenkant eruit ziet...maar ook hoe binnenin de vaas. Zorg er dan ook voor dat de stengels netjes en op de juiste lengte zijn afgesneden zodat het een uniform prachtig bloemwerk wordt, van boven helemaal naar beneden!

Tip 4: Gebruik bloemen die elkaar in vorm, grootte en kleur complementair zijn aan elkaar. Bijvoorbeeld, een bloemwerk met een roze gebera kan uitstekend aangevuld worden met een kleinere dalia of met uitdagend gekleurende roze en witte lelies. Het gebruik van complementaire kleuren zoals donker gekleurde bloemen aangevuld met wat lichter gekleurde varianten is erg gebruikelijk binnen de bloemisterij wereld.

Tip 5: Veel grote bloemen kunnen uitstekend aangevuld worden met kleinere bloemen om zo een complementair geheel te vormen. Kleine bloemwerken kunnen ook weer gecombineerd worden met grotere bloemwerken om zo weer die complementare 'look' te creëren. Daarnaast, verschillende geuren kunnen ook naast elkaar worden gebruikt en zo een speciaal thema aan een bloemwerk mee te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld geraniums die gecombineerd worden met lelies, lavendel gecombineerd met passiebloemen en rozen gecombineerd met clematis bloemen. Alle uitstekende opties waar de bloemen complementair aan elkaar zijn in grote en geur.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor jouw eigen creatie, een bloemwerk exclusief