Kussens en plaids

Waar ben je specifiek naar op zoek?

 

Sierkussen en plaids bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer! Met sierkussens krijgt iedere bank een nieuwe look, mix ze en zorg zo voor een speels effect. Met plaids maak je het af, drapeer ze over die ene fijne stoel of over de bank met de sierkussentjes daar weer op. Kleurrijke sierkussens en plaids, voor jouw ideale sfeer!

 

28 producten

per pagina

28 producten

per pagina

Kussens en plaids - ideaal om sfeer mee te zetten !

Het juiste sierkussen kan hét verschil maken tussen een gebalanceerd interieur of een interieur wat als een rommeltje overkomt. Het gebruik van een sierkussen wordt veelvuldig toegepast als woonaccessoire en leent zich bij uitstek om mee te 'spelen' tijdens de verschillende seizoenen. Daarom volgen nu wat concrete tips zodat jij altijd de juiste design kussens kiest voor de kamer, slaapkamer, gastenkamer, etc.

Tips voor het kiezen van het ideale sierkussen

Tip 1 : Let op het formaat. Een sierkussen met een standaard afmeting van 45cm x 45cm past uitstekend op een sofa met standaard afmetingen. Grotere sierkussens (bv 60cm x 60cm) creëren een meer casual en lounge sfeer. Als je een moderne sofa hebt met een lage 'rug', overweeg dan een een kleiner sierkussen, bv een kussen met de afmetingen 40cm x 40cm.

Tip 2 : Kennis over de vulling. Een veren vulling zal zachter aanvoelen maar zal ook meer kosten. Schuim en andere synthetische materialen zullen steviger aanvullen en zullen meer hun vorm behouden. Het nadeel hiervan is dat ze minder luxueus overkomen. Hou dus rekening met de vulling van het kussen.

Tip 3 : Gebruik een oneven aantal kussens. Dit komt beter over (1,3,5 of meer) en varieer met het aantal mede op basis van de grote van je banken / stoelen.

Tip 5 : Vergeet niet het materiaal van de kussen. Structuur van het materiaal kan uitstekend worden ingezet als 'contrast'materiaal voor een bank. Bijvoorbeeld, mooie, zachte linnen sierkussens op een strakke leren bank. Of, gladde kussens op een katoenenbank - dit geeft warmte en wrijving. Deze wrijving zorgt er ook voor dat de kussens niet van de bank / stoel afglijden.

Tip 6 : Denk groot en in een familie van leuke kussens. Een kussen op de stoel hoeft niet meteen te matchen met de groep sier kussens op de sofa, echter het hangt wel samen met elkaar. Dit creëert een ruimte wat gebalanceerd en prettig zal voelen.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor jouw sierkussen