Ruilen en Retourneren

 1. Spijt van je aankoop?
 2. Hoe kan ik producten terugsturen?
 3. Kosten retourzending
 4. Afgeven bij PostNL
 5. Aansprakelijkheid retourzending
 6. Terugboeking geld of ruilen
 7. Afkoelingsperiode
 8. Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?


1. Spijt van je aankoop?

Consumenten mogen retourneren binnen 14 dagen onder de volgende voorwaarden:

 • - Tijdens de bedenktijd moet je zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hou er rekening mee dat de persoon na jou ook betaald heeft voor een nieuw artikel.
 • - Je mag het product slechts in die mate uitpakken en gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.
 • - De verpakking en toebehoren moeten (indien redelijkerwijs mogelijk) in nieuwstaat zijn zodat wij het weer direkt kunnen verkopen. Gebruik daarom alleen transparante tape!! Ducttape of andere gekleurde tape beschadigt verpakking, waardoor je retour kan worden geweigerd. Zorg dus dat het netjes retour komt, hou rekening met de klant na jou.
 • - Na de retourmelding dient het product binnen 2 weken door ons ontvangen te zijn.
 • - Wij vergoeden het aankoopbedrag van het product minus de retourkosten zoals omschreven bij punt 3 (kosten retourzending). Dit zal uiterlijk binnen 14 dagen gebeuren volgend op de dag waarop de consument het artikel in goede orde heeft teruggestuurd. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. 
 
 • Sfeer voor jou behoudt het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het factuurbedrag te crediteren, wanneer het product gebruikt of beschadigd is. Retourrecht is niet van toepassing voor zakelijke klanten. Uitverkoop artikelen kunnen niet teruggestuurd worden.

 

2. Hoe kan ik producten terugsturen?

Wanneer je een artikel wilt retourneren, neem dan graag binnen 14 dagen na ontvangst contact op met de sfeervoorjou.nl klantenservice (klantenservice@sfeervoorjou.nl).

Wij sturen dan vervolgens een retourlabel (via het ons bekende mailadres). Dit label kan worden uitgeprint en op de doos worden geplakt (graag over de al bestaande sticker op de doos). Het pakket kan worden afgegeven bij een agentschap van PostNL. Retourneer liever geen artikelen zonder dat dit met ons is besproken.

 

3. Kosten retourzending

De kosten van retouren die zijn aangemeld binnen 14 dagen zijn €6,95 per pakket (geldt alleen voor Nederlandse en Belgische afleveradressen). Voor alle andere landen kunnen de retourkosten worden opgevraagd via klantenservice@sfeervoorjou.nl

 

4. Afgeven bij PostNL

Wanneer je de retourzending vanuit Nederland verstuurt en deze past niet door de brievenbus, dan kun je het pakket afgeven op een agentschap van PostNL. Pakketten voorziet PostNL van een 3S code en kan je terugvinden op het retourlabel wat je van ons zal ontvangen. Noteer dit nummer goed zodat je het pakket kan volgen op de site van PostNL.

 

5. Aansprakelijkheid retourzending

De klant is verantwoordelijk voor het deugdelijke verzending van het pakket. Sfeervoorjou.nl zal pas overgaan tot terugbetaling zodra het product in goede orde is ontvangen.

 

6. Terugboeking geld of ruilen

Wij vergoeden het aankoopbedrag van het product minus de retourkosten zoals omschreven bij punt 3 (kosten retourzending). Dit zal uiterlijk binnen 14 dagen gebeuren volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Wij wachten met terugbetalen tot wij het product in goede orde hebben ontvange. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

 

7. Afkoelingsperiode

Wij doen er alles aan om jouw bestelling naar tevredenheid uit te voeren. Mocht je toch af willen zien van jouw aankoop, kan dat binnen 14 dagen na aankoop. Dit is de zogenaamde afkoelingsperiode. Deze periode gaat in op de dag dat het pakket door of namens jou in ontvangst is genomen. Voor retourzending kan je onze retourprocedure hanteren. .

 

8. Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?

Staat je vraag over ruilen en retourneren hier niet bij? Neem dan contact met ons op via klantenservice@sfeervoorjou.nl dan zorgen wij voor een snel antwoord.