Landelijke woonaccessoires

2 producten

per pagina

2 producten

per pagina

Landelijke woonaccessoires

De landelijke interieurstijl is het helemaal op dit moment. Tegenwoordig is het dan ook niet meer weg te denken uit de dagelijkse manier van leven. Heel veel huishoudens zijn volledig of deels geïnspireerd door deze woonstijl. Een combinatie van landelijke woonaccessoires met kleurrijk wonen of een modern interieur zie je inmiddels ook vaak terugkomen. Maar wat is dat nu, landelijk wonen? Wat is eigenlijk de definitie hiervan en wat zijn nu landelijke woonaccessoires? Meestal worden er twee zaken mee bedoeld, namelijk wonen in een landelijke omgeving en wonen in een landelijke stijl. De eerste omschrijving is vrij duidelijk. Je kunt daarbij denken aan een omgeving met een weids uitzicht waarbij de koeien bij wijze van spreken voor je keukenraam staan te grazen.

Wat is nu een goede omschrijving van een landelijke interieurstijl?

Qua interieur, dus wonen landelijke stijl, is het lastig om een passende omschrijving te geven. Dit omdat de criteria hiervoor persoonlijk zijn; landelijk sfeervol wonen laat zich voor de één heel anders omschrijven dan voor een ander. Voor ons betekent het in ieder geval een interieur dat zich kenmerkt door neutrale kleuren, landelijke details en het moet voornamelijk rust uitstralen. Niet ieder detail hoef je dan ook te zoeken in landelijke woonaccessoires. Je kan het ook uitstekend combineren met enkele moderne, klassieke, of vintage accessoires. Zelfs een brocante webwinkel kan uitkomst bieden mits de accessoires niet te overheersend worden.

Tips om je eigen landelijke stijl te creëren

Om je toch wat handvatten te kunnen bieden voor het creëren van een landelijke stijl met accessoires in een landelijk karakter hebben wij hieronder wat concrete tips voor je opgesteld.

Tip 1: Vergrijsde kleuren zijn een goede basis voor de landelijke sfeer. Kalkverf is een optie, omdat die mooi mat is. Kies voor ivoor, grijs, groen, ijsblauw, taupe, oudroze en paars.
Tip 2: Ga voor sobere, comfortabele meubelen geschilderd in vale teinten of gestoffeerd met naturelle meubelstoffen. Vul aan met plaids en woonkussens in zachte teinten.
Tip 3: Katoen en linnen vormen de stoffen voor raambekleding maar ook voor beddengoed. Effen of met een klein eenvoudig dessin erin. Ook quilts en spreien zijn een mooie aanvulling.
Tip 4: Keramieke potten, grote glazen vazen van (gerecycled) glas en windlichten met stompkaarsen geven de juiste sfeer.
Tip 5: Maak verschillende 'kijk'hoekjes' in huis met fotolijstjes, een mooie tak uit het bos en (kunst)bloemen en zet hieroverheen een mooie glazen stolp.
Tip 6: Vul grote glazen voorraadpotten met appels of sinaasappels, pasta, muesli etcetera om ook je keuken in de stijl mee te nemen.
Tip 7: Denk groot als het gaat om kaarsen; hoe meer hoe beter op een grote schaal of plateau. De kleuren zijn neutraal en rustiek. Taupe, creme, petrol, paars, poederroze
Tip 8: Gebruik rieten manden om je tijdschriften, kranten, houtblokken of kussens en plaids in op te bergen.
Tip 9: Kies voor groene (kunst) planten met een vergrijsd blad zoals bijvoorbeeld de Aloë Vera
Tip 10: Werk met sfeerverlichting: schemerlampen met stoffen, effen kappen, en veel waxinehouders in verschillende vormen en maten.

Landelijke woonaccessoires bestel je online bij sfeervoorjou.nl, de online shop voor accessoires in jouw sfeer. Sfeervolle landelijke woonaccessoires om van een huis een thuis te maken vind je hier in ons ruime assortiment. Creëer met potten, vazen, kandelaars en andere landelijke woonaccessoires het buitengevoel binnen in huis.

Sfeer voor jou - de webwinkel voor landelijke woonaccessoires.