Kandelaars

Helaas zijn er geen producten beschikbaar.

Design Kandelaars

Bij Sfeer voor jou hebben we een ruim aanbod aan kandelaars,design kandelaars, hoge, lage en een staande kandelaar. Van oorsprong komt het woord kandelaar, ook wel kaarsenkandelaar genoemd, van hetgeen waarvoor dit voorwerp dient. Namelijk om een kaars of een aantal kaarsen op zijn plaats te houden. Kaarsenkandelaars nemen ook in religie een prominente plaats in, en zijn dan vaak rijkelijk versierd. Tegenwoordig zijn kaarsen en dus ook design kandelaars puur voor sfeer en decoratie bedoeld. Sinds de uitvinding van de gloeilamp en elektriciteit is de rol van de kaars als verlichting in onze huizen een stuk kleiner geworden. Toch is kaarslicht niet te evenaren qua sfeer en wordt het nog dagelijks gebruikt in onze woningen.

Design Kandelaars

Design kandelaars zijn er in vele soorten en maten, kleuren en vormen. Een strak vormgegeven kandelaar staat prachtig in een modern interieur. Terwijl een romantisch vormgegeven model in een klassiek en natuurlijk romantisch interieur het weer goed doet. Een design kandelaar kan van metaal gemaakt zijn maar ook van hout, keremiek of glas. Etn bestaan zelfs gouden en kristallen design kandelaars. De hogere modellen zie je vaak terug bij chique gedekte diner tafels maar ook vaak op de schouw boven de openhaard. Vroeger hadden kandelaars vaak een anti lek bakje en een oortje waarmee je hem goed vast kon houden als je met de kaars naar je slaapkamer liep. Dit was natuurlijk nog voor we elektrische verlichting kenden. De hedendaagse kandelaar is vooral bedoeld om sfeer te maken in huis en heeft niet meer de praktische doeleinden. Bij Sfeer voor jou is er vast een kandelaar te vinden die in jouw interieur past.

Zelf maak tips - DIY

Als je er zin in hebt en het leuk vindt om te doen kan je uiteraard ook zelf een kandelaar maken. Bijvoorbeeld een exemplaar van glas.

Wat heb je nodig:

een stuk of 50 knikkers in de kleur die je leuk vind, kies bijvoorbeeld eentellers secondenlijm een cd, die je niet meer draait. (je hebt er vast een liggen..) Leg de cd met de glimmende kant naar boven en plak er een voor een de knikkers op. Het is belangrijk dat je secondenlijm gebruikt die sterk hecht aan glas, anders blijft het niet zitten. Maak het zo hoog als je zelf wilt en zet hierin een stompkaars of bij een laag exemplaar een waxinehouder.

Wat ook leuk is, is om een kandelaar zelf te buigen van ijzerdraad. Je hebt een tangetje nodig, wat ijzerdraad, zwart of koperkleurig. Maak een voetje van een rondje ijzerdraad wat plat op de tafel ligt en laat de draad daarna omhoog gaan naar de bovenkant van de kaars daar waar de kaars moet gaan komen.Zorg ervoor dat je de kaars op de bovenkant erop kunt prikken. Heel minimalistisch maar kan beeldschoon staan op de kersttafel. Eenvoud siert het ontwerp.

Ook nog een hele makkelijke en leuke manier om een kandelaar te maken is er een van klei. Maak bijvoorbeeld een rechthoek van klei en druk er met een kaars de holte in. Zet op de zijkant de letters Joy, Love, Peace enzovoort. Dit kan je doen met letterstempels.

Design kandelaars in landelijke stijl

Design kandelaars in diverse stijlen bestel je online bij Sfeer voor Jou, dé online shop voor accessoires in jouw sfeer. Kaarslicht zorgt altijd voor meer sfeer in huis, met design kandelaars in landelijke stijl heb je echte blikvangers in huis. Bestel design kandelaars in landelijke stijl of andere stijlen veilig en betrouwbaar online.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor design kandelaars