Manden

Helaas zijn er geen producten beschikbaar.

Grote rieten manden bij Sfeer voor jou

Een grote rieten mand is een gevlochten object welke ook wel een korf wordt genoemd. Het materiaal waarvan een mand is gevlochten hoeft niet altijd riet te zijn. Sterker nog naast grote rieten manden zijn er inmiddels ook manden van wicker, dat is een kunststof die ook gevlochten wordt. Een grote rieten mand wordt ook wel een rotan mand genoemd en als je gaat zoeken naar manden online kom je veel verschillende varianten tegen. Kenmerkend is wel dat het altijd gevlochten manden zijn. Rieten mandjes en dus ook mandjes van wilgentenen, wicker, waterhyacint of stro worden gevlochten. Dit is een arbeidsintensief en heel specifiek werkje.

Landelijk leven

Werden vroeger de grote rieten manden vooral gebruikt op het platteland om bijvoorbeeld de oogst in te verzamelen, het hout in te sprokkelen of de aardappels in op te bergen. Tegenwoordig kan je in ieder interieur, en dus niet alleen in de landelijke stijl, grote rieten manden terug vinden. De grote rieten manden worden ook wel aardappelmanden genoemd, omdat ze daar oorspronkelijk voor zijn bedacht. Maar je kunt er net zo goed speelgoed of haardhout in bewaren. Manden uit Afrika zijn momenteel ook enorm populair. De vlecht techniek is iets anders en natuurlijk ook de materialen. In Afrika wordt veel met grassoorten gewerkt. Maar ook met bijvoorbeeld gerecycled plastic. De manden uit Senegal staan bekend om hun prachtige vlechtwerk en dito kleuren. Deze manden hebben vaak een deksel en zijn zeer groot, maar ook in het heel klein te verkrijgen. Ze staan niet alleen leuk in de badkamer als wasmand maar ook in je woonkamer om speelgoed van de kinderen in op te bergen. Ook de hal is een goede plek voor grote rieten manden. Rubberlaarzen, speeltjes van de huisdieren, voetballen, en noem maar op. Alles kun je erin kwijt. Bij de exemplaren die als wasmand kunnen worden gebruikt, wordt vaak een stoffen voering gebruikt om te voorkomen dat het wasgoed aan de het riet haakt. Maar het is ook goed mogelijk dat er geen voering in zit, dit zijn dan vaak de zeer fijn gevlochten manden van bijvoorbeeld zeegras of olifantsgras.

Manden als plantenbak

Een mand is ook erg geschikt om planten in te zetten. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, het geeft ook een hele eigen stijl aan je tuin of terras. De manden die voor planten geschikt zijn, hebben meestal een voering van plastic. Er zit dan een stevige plastic zak in de mand geniet waardoor deze vochtige aarde kan weerstaan. Let er wel op bij de aanschaf van manden als plantenbak dat deze voering erin zit. Ben je er niet zeker van na het lezen van de product informatie op een site. Stuur dan voor de zekerheid een email naar de betreffende klantenservice. Het zou zonde zijn als je je bestelling thuis krijgt en het is niet wat je ervan verwacht had. Bij Sfeer voor jou proberen we altijd zo volledig mogelijk te zijn in het geven van informatie over onze verschillende soorten manden.

Grote rieten manden landelijke stijl

Grote rieten manden in landelijke stijl bestel je online bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor woonaccessoires in jouw sfeer. Met landelijke grote rieten manden kun je veel kanten op, leuk als decoratie in huis, om planten in te zetten of voor de open haard met houtblokken. Met landelijke manden maak je snel van je huis een thuis.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor grote rieten manden