Kaarsenhouders

Originele Kaarsenstandaards

Steeds meer kaarsenstandaards die je terug ziet in interieurs vinden hun oorsprong in de natuur. Dit komt door de huidige trend van meer groen, haal de natuur in huis en veel hergebruik van materialen. Kaarsenstandaards van kleine boomstammetjes bijvoorbeeld, passen helemaal in het woon modebeeld van nu. Ook kaarsenhouders van gerecycled glas passen hier goed bij. In de zelf maak trend vallen bijvoorbeeld de kaarsen houder van papier-maché, de kaarshouder van klei en de kaarsenhouder van metaal draad.

Zelf maken; de boomstam kaarsenstandaards

Een boomstam kaarsenstandaard is gemakkelijk zelf te maken, en het is nog leuk om te doen ook. Wat heb je nodig? Een boomstronk (je), een kaars of theelicht, boormachine, bankschroef, handschoenen en veiligheidsbril. Prima boomstronkjes vind je tussen het openhaardhout. Twee stronkjes met exact de gewenste afmeting. Kies een paar exemplaren die er een beetje hetzelfde uitzien. Zaag ze alleen nog even recht af zodat ze stabiel blijven staan straks. Plaats de boomstronk bij voorkeur in een bankschroef. Gebruik een brede boor om de eerste gaten in de stronk te boren. Je kunt ook een beitel en hamer gebruiken, als je van het echte handwerk bent. Met een boormachine boek je echter sneller resultaat. Hou het waxinelichtje of de kaars die je erin wilt plaatsen bij de hand. Deze kun je er af en toe in zetten om de omvang en/of de diepte te bepalen. Heeft het gat de juiste afmeting? Dan kan je de randen netjes afwerken met een frees of kleine boor. Plaats daarna je kaars of theelicht erin, en voilà, je eigen gemaakte high fashion item voor in je huis! Wat in deze natuurtrend ook een heel leuk en creatief idee is, is om een kaarsenhouder te maken van jutte. Gebruik hiervoor als basis glazen potjes bijvoorbeeld van jam en beplak deze met jute. Gebruik onzichtbare lijm, anders wordt het zichtbaar door de jute heen. Je kan eventueel daarna nog met behulp van een sjabloon een figuur, letters of wat je maar wilt op het jute verven. Voor een naturel effect gebruik je witte verf en een platte kwast. Voor een meer kerst sfeer kan je natuurlijk kiezen voor goud, zilver, rood of groen. Zoek op internet naar plaatjes van bijvoorbeeld rendieren, kerstklokjes, Kerstmannen, ijssterren enzovoort. Voor de voorjaarsversie kies je een bloempatroon, mooie lettertypes om woorden mee te maken of zet op iedere kaarsenhouder een letter en zorg ervoor dat ze samen naast elkaar een woord vormen als love, home of joy of zoiets dergelijks.

Nog een goed idee: een kaarsenhouder van touw

Gebruik touw om een lege kartonnen buis. Bijvoorbeeld van een poster. Zorg ervoor dat er een stompkaars in past. Wikkel touw rondom het karton en zet vast met een lijmpistool. Of breng dun alvast lijm aan op het karton en wikkel voorzichtig en secuur het touw eromheen. Secondelijm is voor deze laatste optie niet zo’n goed idee. Omdat je dan jezelf niet meer kunt corrigeren en waarschijnlijk je handen onder de lijm komen. Naast als deze doe het zelf tips, kan je natuurlijk ook een kaarsenstandaard kopen. Maar als je de tijd hebt, is er veel zelf te maken.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor kaarsenstandaards.

Helaas zijn er geen producten beschikbaar.

Kaarsenstandaards

Moderne kaarsenstandaards bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer. Met moderne kaarsenstandaards breng je meer sfeer in je huis, met een aangestoken waxinelichtje creëer je een speels effect door het schaduwspel wat ontstaat. Bestel jouw kaarsenstandaards nu direct online.