Kandelaars

Kaarsenkandelaar

Een kaarsenkandelaar is een veel gezien item in onze inrichting. Welke sfeer of stijl je ook in je huis hebt, vaak is er wel een kaarsenkandelaar te vinden. Kaarsenkandelaars zijn een heel makkelijke en snelle sfeermaker in je huis en ze zijn er in zoveel varianten dat er altijd wel een exemplaar te vinden is dat past bij je inrichting. De staande kandelaar is de meest geziene op gedekte tafels, terwijl een kaarsenkandelaar zonder voetje vaak wordt gebruikt op salontafels of bijzettafels. Design kandelaars zijn echte eye catchers in je interieur en veel bekende merken hebben ze in hun collectie zitten. Denk maar aan de kandelaars van de bekende Scandinavische designers.

Zelf maken

Kandelaars zijn ook prima zelf te maken of oude kaarsenkandelaars zijn eenvoudig te pimpen tot exemplaren die net wat origineler en leuker zijn om naar te kijken dan de gewone standaard variant.

Hieronder een aantal tips:

1. Een oude kandelaar gevonden op zolder of van je oma gekregen? Spuit hem in een ander kleurtje, passend bij jouw stijl en klaar is kees! Groots effect!

2. Maak een kandelaars van boomstammetjes of boomschors

3. Boor gaatjes voor de kaarsjes in een blok massief hout in een kleur die je mooi vindt, eenvoudig en snel een kandelaar voor meerdere kaarsjes

4. Maak een toren van verschillende kleine prullaria die je thuis hebt staan, een porseleinen vaasje, een kandelaar, een porselein schoentje enzovoort. Stapel ze op, lijm aan elkaar en eindig met een oud kandelaartje waar je de uiteindelijke kaars in kunt zetten. Fantastisch in een romantisch interieur

5. Draai met een tang een kandelaar van koperdraad in elkaar. Simpel van vormgeving maar prachtig

6. Maak een grote kandelaar van oude, bewerkte, tafelpoten. Voor een XXL kandelaar geschikt voor een stompkaars. Je kan de poot verven in een hip kleurtje, maar gewoon van hout is het ook echt een statement

7. Maak een kandelaar voor buiten door een glazen vaas waar een kaars in past op een poot te zetten van een oude fakkel.

8. Maak van oude bordjes van bijvoorbeeld een thee servies een kandelaar door bij de hobby winkel plak kandelaars te kopen, ze bestaan in wit en zwart, en lijm deze op de bordjes.

9. Beplak kleine jampotjes of potjes van babymaaltijden met masking tape, te koop bij de betere hobby zaak, en zet er een waxinelichtje in.

10. Boor gaatjes in een schoongemaakt conservenblikje en zet er een stompkaarsje of waxinelichtje in. Geeft een zeer mooi effect. Al vergt het boren wel een hele vaste hand.

Naast al deze zelf maak tips kan je natuurlijk ook gewoon besluiten om een kandelaar te kopen. Bij sfeer voor jou hebben we een grote collectie. Momenteel zijn pastelkleurtjes het helemaal voor in je huis. De kandelaars doen mee aan deze trend en zijn er in bijvoorbeeld zachtroze en pastel blauw. Gemaakt van keramiek, mango hout of van ijzer. Bijpassende kaarsen hebben we ook voor je in een breed kleurenpalet.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor een bijzondere kaarsenkandelaar

Helaas zijn er geen producten beschikbaar.

Kaarsenkandelaar

Een moderne kaarsenkandelaar bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer. Met een moderne kaarsenkandelaar creëer je al snel meer sfeer in huis, zet deze in het zicht of tijdens een diner op tafel. Bestel je kaarsenkandelaar nu direct online.