Kandelaars

Romantisch, een staande kandelaar

Een staande kandelaar is al sinds jaar en dag het symbool voor een romantisch en chique diner. De kaarsen die in een staande kandelaar passen heten dan ook niet voor niets ‘diner kaarsen’. Een staande kandelaar bestaat in de vorm van design kandelaars, maar ze zijn er in vele soorten en maten. Een kaarsenkandelaar geeft direct sfeer en brengt zoals gezegd meteen de romantiek op tafel. Vooral vrouwen zijn gek op romantische etentjes, de romantische woonsfeer is ook nog steeds een geliefde woonstijl. Kaarsenkandelaars vormen daarbij een belangrijk item. Kandelaars kunnen op diverse plaatsen in huis zorgen voor meer sfeer. Sommige mensen hebben er zelfs een op het toilet, vooral als ze gasten ontvangen, zorgt dit voor een bijzonder gastvrij gevoel. De romantische woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van veel bloemen en bloempatronen. Denk aan rozen, camelia's, lelies en bijvoorbeeld verschillende soorten veldbloemen. De vazen zijn weelderig van vorm en bieden plaats aan genoeg bloemen. Wit is in combinatie met zachte pasteltinten als roze en mintgroen, lila en zacht geel een belangrijke tint in het interieur. Je ziet deze kleuren terug in behangpatronen, plaids, kussen hoezen, tafelkleden, servetten, gordijnen en stoffering van bank en stoelen. Kant en zachte stoffen als zijde en geborsteld katoen worden veel gebruikt en geven een romantische sfeer. Dienbladen met daarop kleine vaasjes, kaarsen en natuurlijk rozen zijn een belangrijke sfeermaker. De staande kandelaar past goed op een dienblad, maar ook in de vensterbank, op een klein nachttafeltje of op een klassieke schouw is het een mooi passend item. Heb beddengoed bij een romantische stijl is veelal van zachte katoen, linnen of meer deilcaat; satijn. Al dan niet met bloemen patronen. Plaids en quilts in zachte roze tinten maken het geheel af. Verder zien we veel zilver. In fotolijsten, bestek, maar ook kandelaars

Romantiek

Romantisch betekent volgens de dikke van Dale: dromend en geen rekening houdend met de werkelijkheid. Het echte leven is ook vaak wat minder romantisch en perfect. Romantiek betekent voor de een ook iets anders dan voor de ander. Wel zijn we het eens over bijvoorbeeld de definitie van een romantisch boek; dat is een liefdesverhaal. Of over een romantisch diner, dat is een etentje voor twee geliefden. De kinderen zijn daar meestal niet bij. Een romantische woning is ook iedereen bekend, zie de bovenstaande kenmerken. Echter over wat nu romantisch gedrag is, daar zijn de meningen over verdeeld. De een vindt het romantisch als haar partner spontaan bloemen voor haar meeneemt. De ander hecht meer waarde aan een maaltijd bereid door de ander of twee kaartjes voor een concert waar je zo graag heen wilde. Kortom de invulling van romantiek kan op vele verschillende manieren. Een tip van Sfeer voor jou, koop eens een leuk cadeautje om je huis gezellig te maken. Wij hebben voor iedere smaak wel wat in huis en je maakt er iedereen blij mee. Kies voor een mooie vaas, een set potten voor in de tuin of kandelaars om te gebruiken bij een romantisch diner.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor een staande kandelaar

Helaas zijn er geen producten beschikbaar.

Staande kandelaar

Een romantische staande kandelaar bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer. Met romantische kandelaars ben je zeker van een prettige sfeer in huis.