Kandelaars

 

Een kandelaar bestel je online bij Sfeer voor Jou, dé online shop voor accessoires in jouw sfeer. Kaarslicht zorgt altijd voor meer sfeer in huis, met een mooie kandelaar heb je een echte blikvanger in huis. Of je nu op zoek bent naar een hoge kandelaar, een kerkkandelaar, of een vloerkandelaar, we hebben het allemaal. Bestel je kandelaar veilig en betrouwbaar online.

 

20 producten

per pagina

20 producten

per pagina

Kandelaars

Kandelaars zijn voorwerpen uit ons interieur en verschillende religies die al honderden jaren bestaan. In eerste instantie hadden kandelaars vooral een praktische functie. Die functie van kandelaars was het vasthouden van de kaars. Er werd heel wat afgelopen met kandelaars daar dit de enige vorm van verlichting betrof. De kandelaars werden dan ook meegenomen van het ene vertrek naar het andere. Een kandelaar wordt ook wel kaarsenkandelaar of staande kandelaar genoemd en in feite bedoelt met hier steeds hetzelfde mee. Kaarsenkandelaars zijn door de eeuwen heen aan allerlei trends onderhevig geweest maar nog steeds hebben ze een en dezelfde functie, het vasthouden van een kaars. Zelfs hippe design kandelaars dienen  nog steeds datzelfde doel als vroeger. Het materiaal waarvan een kandelaar wordt gemaakt verschilt enorm. De ene keer zijn glazen kandelaars populair, dan weer keramieken, houten of metalen varianten. Het is maar net wat op dat moment in de mode is. Wat de laatste jaren ook enorm populair is geweest, zijn de kandelaars met elektrische kaarsjes erop. Het welbekende driehoek kandelaartje wat enorm veel gezien wordt in de kerstperiode voor de ramen van mensen. Elektrische verlichting is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. De gloeilamp heeft jarenlang trouw dienst gedaan en wordt op dit moment vervangen door LED.

De magie van de kaarsenhouder

Een kaarsenhouder of kaarsenstandaards geven je huis meteen sfeer, of de kaarsen die je erin zet nu aan zijn of niet. En voor een kaarshouder heb je altijd nog plek in huis. Dat is ook de reden waarom de meeste mensen er verschillende exemplaren van in huis hebben. Kaarsenhouders maken ons hebberig, een kaarsen houder wordt vaak cadeau gedaan maar kopen we ook vaak voor ons zelf, als aanvulling op ons interieur. Hoe komt dat toch? Wat maakt een kaarsenhouder tot zo’n gewild en veel verkocht product? Waarom komen we erachter dat als we een keer de kasten gaan opruimen we er minstens tien exemplaren van in huis hebben? Sommige gekregen, anderen gekocht, sommige vielen in de smaak, anderen verdwenen direct de kast in om er nooit meer uit te komen en weer anderen hebben een emotionele waarde. Het was de kaarsenhouder die bij opa op de piano stond, of bij je tante in de gang. Het was de kaarsenhouder die altijd bij je ouders op tafel stond met kerst, waaromheen fel gediscussieerd is, en waarbij verdrietjes zijn uitgehuild. Die kaarsenhouder doe je nooit meer weg. En dan is er ook nog de impulsief aangekochte kaarsenhouder. Je kent dat moment wel. Zaterdagmiddag, je staat bij de bouwmarkt. Je vraagt je af wat je bezielde om überhaupt op deze dag naar de bouwmarkt te gaan, maar dat terzijde. Je sluit aan in de lange rij bij de kassa en je oog valt, uiteraard, op een bak met aanbiedingen. En ja hoor daar ligt een kaarsenhouder je toe te lachen. Twee voor de prijs van een. Een grappige vorm, trend kleur of simpel design. Er is op dat moment iets magisch met dit product aan de hand, want het schreeuwt je bijna toe; koop mij! Terwijl je heus wel weet dat je er eigenlijk al genoeg hebt. Maar ja, niet in deze kleur of deze vorm. En dit is nu echt helemaal in, je hoort het jezelf zeggen. En zo kom je dus steeds weer thuis met een kaarsenhouder.

Waxine houders

Waxine houders zijn ook zo’n item. Waarom geven we elkaar zo vaak een waxine houder cadeau. Zouden we onbewust denken op dat moment; deze persoon kan wel wat sfeer gebruiken in huis? Of is het gemakzucht, iets in de trant van ‘ik weet eigenlijk niet wat ik moet geven en ik heb ook geen tijd om me erin te verdiepen?, dus dan is een waxine houder altijd goed’? Hoe je het ook went of keert een kaars en dus ook de kaarsenhouder die erbij hoort brengt sfeer in huis. Kaarslicht geeft ons rust, en dat is waarschijnlijk de reden waarom we er geen genoeg van kunnen krijgen. En waarom we ook graag iets cadeau geven wat te maken heeft met sfeer, decoratie, kaarsen en kaarslicht. We gunnen iedereen die rust en dat comfortabele gezellige gevoel. Als je bij mensen binnenkomt en in de hal brand al een kaarsje dan voel je je meteen op je gemak en vooral heel welkom. En ja, er kan altijd nog een kaarsenhouder bij.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor kandelaars