Manden

 

Gevlochten manden in verschillende kleuren bestel je direct online bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer! Met deze gevlochten manden kun je ook alle kanten op, leuk om plantjes in te doen of op de badkamer voor alle kleine accessoires. Met kleurrijke gevlochten manden vrolijk je ook iedere kinderkamer op, ideaal om alle baby poedertjes en zalfjes in te bewaren en ze staan geweldig op een commode.

 

16 producten

per pagina

16 producten

per pagina

Gevlochten manden bij Sfeer voor jou

Manden zijn er in allerlei soorten en maten. En of je nu op zoek bent naar gevlochten manden, grote rieten manden, een rotan mand, rieten mandjes of in het algemeen naar manden online, dan zit je bij Sfeer voor jou helemaal goed. Gevlochten manden zijn nog steeds onverminderd populair. Vaak zijn deze gevlochten manden gemaakt van rotan, wilgentakken of riet. Maar allerlei andere materialen doen inmiddels ook hun intrede zoals kunststof, denk aan wicker, of textiel. Een mand van wol of het populaire Zpagetti, wat in wezen een afvalproduct is uit de mode industrie, het is allebei even leuk. Je kunt deze zelfgemaakte manden gebruiken voor tijdschriften, het opbergen van bollen wol, als fruitmandje of gewoon voor het opruimen van losse rondslingerende dingen.

Een mand haken

Naast een mand vlechten van rotan of riet kan je ook een mand haken. Dit klinkt moeilijker dan het is. Hieronder een korte werkbeschrijving om je eigen mand te haken. Benodigdheden: 5 bollen wol of Zpagetti in de kleur die je wilt, een rondbreinaald nr.8, van 80 cm lengte en breinaalden nr.12 De steken die je gebruikt: De rechte steek, meerderen, kantsteek en de magic loop steek. Stap 1 is de bodem van de mand. Zet met behulp van de rondbreinaald de magic loop op met 6 rechte steken. 1e naald: steken rechts breien. 2e naald: van elke steek 2 maken (=12 steken ). Notabene: alle oneven naalden recht breien zonder te meerderen. 4e naald: *1 steek breien, 2 steken uit 2e steek breien* dit herhalen ( =15 steken). 6e naald: *2 steken breien, uit 3e steek 2 steken breien (= 24st) Daarna alle even naalden steeds 1 steek meer breien en dan 2 steken uit 1 steek maken. Ga door tot 24 naalden: dan brei je vervolgens 24 steken en meerder je in de 25e steek. Je totaal aantal steken is 72 steken. Hierna vrij losjes afkanten. Stap 2 is de rand van de gevlochten manden. Opzetten met dubbele draad 20 steken op naald nr.12. Brei vervolgens in de ribbel steek. Brei met een kantsteek: begin van de naald 1e steek gedraaid insteken en vervolgens rechts breien, aan het einde van de naald de draad dan weer naar voren halen (alsof je averechts gaat breien) de laatste steken averechts afhalen zonder te breien. Bij een lengte van 1 meter de omtrek van je mand afmaken. De naden daarna sluiten en de rand aan de bodem vastmaken.

En zo simpel kan het zijn om je eigen mand te maken. Mocht je nu niet van haken of breien houden of je hebt er simpelweg geen tijd voor, kijk dan eens online voor leuke manden van riet, rotan, wicker, wol, stof of grassoorten. Echt er is voor ieder interieur en voor iedere smaak wel een mand te vinden die erbij past. En van manden heb je er nooit genoeg in huis, er zijn altijd wel spullen die erom schreeuwen om opgeborgen te worden in een mooie mand.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor gevlochten manden