Plateaus

 

Een kaarsenschaal of plateau bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer. Met een kaarsenschaal kun je heel eenvoudig meer sfeer brengen in je woning, zet er leuke kaarsen op in diverse maten en kleuren of decoreer ze op een andere manier die bij jouw huis past.

 

19 producten

per pagina

19 producten

per pagina

Kaarsenschaal

Ben je zoek naar een kaarsenschaal of kaarsenplateau? Om te decoreren landelijke stijl, of juist modern of romantisch? Bij Sfeer voor jou is de kans heel groot dat je zult slagen voor hetgeen dat je zoekt. Naast een kaarsenschaal hebben wij ook verschillende items voor wanddecoratie woonkamer of muurdecoratie woonkamer. Voor verschillende interieurstijlen en smaken hebben wij de juiste accessoires in huis. Een kaarsenschaal is een item wat je veel terug ziet in verschillende interieur stijlen. Wij hebben ze te kust en te keur. En wat is er nu leuker dan op die mooie kaarsenschaal je eigengemaakte kaarsen te zetten?

Kaarsen maken

Kaarsen maken is een kunstvorm die al eeuwen heeft overleefd, Voortkomend uit noodzaak rond 200 na Christus, is het een razend populaire hobby geworden vandaag de dag. Duik in de kunst van het kaarsenmaken thuis. Het is heel eenvoudig om zelf te maken, betoverend om naar te kijken, en ze vormen een geweldig leuk cadeau om te geven. Volg deze stappen om prachtige zelfgemaakte kaarsen te maken.

1 Bepaal wat voor soort wax je wilt gebruiken om je kaars maken . Er zijn verschillende soorten was om uit te kiezen . Een pond paraffine in gewicht is gelijk aan ongeveer 20 ml gesmolten was . Een pond soja was zal ongeveer 18 ml gesmolten was geven . Een pond bijenwas zal ongeveer 16 ml vloeibare was geven.

• Paraffine is de traditionele wax voor kaarsen en is nog steeds veruit het meest populair. Goed voor beginners, omdat het snel smelt ,goedkoop en gemakkelijk te kleuren of parfumeren. Er moet echter worden opgemerkt dat de chemische stoffen die worden uitgestoten wanneer deze was gesmolten wordt irriterend voor sommige mensen kan zijn.
• Sojawas wordt steeds populairder omdat het makkelijk te gebruiken is, gemaakt is van sojabonen en makkelijk te verwerken is. Het is milieuvriendelijk.Van sojawas is ook bekend dat het langzamer verbrand dan de meeste andere wassen .
• Bijenwas is helemaal natuurlijk en heeft luchtzuiverende kwaliteiten.Bijenwas heeft van zichzelf een heerlijk geur
• Je kunt ook gebruik maken van oude kaarsen die half zijn opgebrand of kromgetrokken . Met behulp van oude kaarsen kan je heel makkelijk de was recyclen . Ze gewoon smelten , net zoals je andere wax zou smelten

2 Bescherm voor je gaat smelten je werkblad met oude kranten en leg een paar theedoeken klaar

3 Smelt de was Au-Bain-Marie, dat wil zeggen in een bakje wat je boven een pan kokend water hangt.Gebruik een thermometer on te juiste temperatuur te bereiken. Dit is voor paraffinetussen 50 en 60 graden, voor Soja wax tussen 77 en 82, en voor bijenwas ongeveer 64 graden.

4 voeg eventueel essentiele olie toe voor een geparfumeerde kaars en kleur door middel van kaarsenverf (hobbywinkel) op olie basis.

5 plaats een lont in het midden van de kaarsenmal

6 giet voorzichtig en langzaam de vloeibare was in de vorm

7 laat afkoelen voor minstens 24 uur, dit geldt zeker voor paraffine

8 knip de lont op de goede lengte, een te lange lont zorgt voor onnodig roken van de kaars.

9 zet de kaarsen op een kaarsenschaal en klaar!

Sfeer voor jou – de webwinkel voor een kaarsenschaal