Schalen

 

Aardewerk schalen in verschillende kleuren en vormen bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer. Vul deze aardewerk schalen met water en drijfkaarsen of vul ze juist met planten voor een frisse tint. Kortom, met deze aardewerk schalen en kun je alle kanten op. Natuurlijk hebben wij ook andere materialen voorhanden, denk aan oa glazen schalen, aluminium schalen maar ook polyester schalen.

 

1 tot 30 van 39

per pagina

pagina
  1. 1
  2. 2

1 tot 30 van 39

per pagina

pagina
  1. 1
  2. 2

Aardewerk schalen bij Sfeer voor jou

Aardewerk schalen en keramiek schalen bestaan al eeuwenlang. Zij worden gebruikt als landelijke accessoires in een interieur of als gebruiksvoorwerpen. Als accessoires woonkamer.zijn ze ook erg geschikt. Waar komt aardewerk nu eigenlijk vandaan? Aardewerk is een verzamelnaam voor uit klei gebakken, tot circa 1000 graden verhit keramiek zoals servies, potten, schalen en vazen. Omdat aardewerk al zolang bestaat en slecht vergaat is het een belangrijk geschiedkundig item. Als er opgravingen worden gedaan en er wordt aardewerk gevonden kunnen archeologen hier veel uit opmaken. In zeer veel landen werd aardewerk gemaakt. Het is zachter dan steengoed en porselein en gemaakt uit klei. Het mag pas steengoed worden genoemd als het is gebakken op minstens 1200 graden celcius. Er bestaat al aardewerk zo oud als 29000 jaar voor Christus.En werd gevonden in China, in Afrika en in Europa. Niet alle aardewerk is waterdicht. Als er een minder goede klei soort wordt gebruikt blijft de pot tijdens het bakken poreus en zal er een glazuur gebruikt moeten worden om de pot waterdicht te maken. Hoewel dit laatste niet altijd voor 100% lukt. Aardewerk schalen hebben een rustiek uiterlijk en zijn wat dikker en grover dan de porseleinen schalen zijn.Het gekke is dus dat porcelein wel dunner is maar minder breekbaar. De klei waarvan porcelein wordt gemaakt is van zeer goede kwaliteit. Terracotta, ook een tijd enorm populair, is aardewerk dat ongeglazuurd is en gemaakt is van rode klei.

Glazuur

Wat is nu precies glazuur? Glazuur is een dunne laag die lijkt op glas, aangebracht op bijvoorbeeld plavuizen, tegels, dakpannen en potten en vazen en andere gebakken materialen om deze te beschermen tegen weersinvloeden.Of puur voor te versieren of te verbeteren. Door het glazuren wordt het aardwerk minder waterdoorlatend waardoor het geschikt wordt voor het bewaren van vloeistoffen. Verschillende chemische stoffen in poedervorm vormen samen de basis voor het glazuur waarmee de klei wordt bestreken. De hoeveelheid van een bepaalde stof kan de kleur van het glazuur veranderen.Het glazuur kan een egale laag zijn of gebarsten zijn. Als dit laatste express is aangebracht als effect wordt het craquele genoemd. Er zijn soorten glazuur die worden aangebracht in fabrieken, deze hebben vaak een wat egaler effect en uiterlijk. Glazuur dat door ambachtslieden wordt aangebracht is vaak al van generatie op generatie een doorgegeven recept en heeft vaak een bijzondere, diepere kleur en textuur. Het aardewerk bij Sfeer voor jou, waaronder de aardewerk schalen, is veelal geglazuurd. Dat komt omdat dit op dit moment in de mode is.Vergrijsde kleuren zie je veel terug komen in de collectie van Casa Vivante. Fellere kleuren, bijvoorbeeld bij de Tusca potten en vazen zien we dit voorjaar ook veel en passen goed bij moderne woonstijlen. Komend voorjaar en zomer zien we zowiezo veel kleuren, ook in de tuin. Je tuin wordt eigenlijk een verlengstuk van je huis, dus ook daar kan je aardewerk schalen gaan gebruiken. Let er wel op dat niet alle schalen geschikt zijn om voedsel op te serveren. Sommige schalen zijn puur decoratief bedoeld en zijn bijvoorbeeld ook niet geschikt voor de vaatwasser. Kijk eens in onze grote collectie schalen want voor leuke woonacessoires waaronder aardewerk schalen ben je bij ons aan het juiste adres.

Sfeer voor jou – de webwinkel voor aardewerk schalen