Windlichten

 

Windlichten in diverse kleuren bestel je bij Sfeer voor Jou, dé online winkel voor accessoires in jouw sfeer! Met bijvoorbeeld glazen windlichten fleur je zo iedere ruimte op en door het speciaal vormgegeven glas krijgt het vlammetje van een theelichtje een speels schaduw effect. Windlichten zijn ook zeer geschikt om als cadeau te geven, wie wil er nou niet zoiets moois?

 

De webwinkel voor glazen windlichten

Glazen windlichten zijn natuurlijk bedoeld om te voorkomen dat een kaars uitwaait maar naast deze functionele benadering zien ze erg gelukkig ook nog eens erg sfeervol uit. Het is dus een beetje de zomerse variant op de lantaarn, alleen zijn glazen windlichten aan de bovenkant open. Hierdoor kan je er van boven makkelijker bij en kan je ze ook binnenshuis goed gebruiken. Je ziet glazen windlichten daarom veel in de interieurbladen en zij maakten het windlicht groot. Op deze pagina vind je al onze windlichten, zowel de glazen windlichten als die van andere materialen.  Kijk ook hoe je windlichten als woonaccessoires landelijk kan toepassen.

Het hele huis gezellig met glazen windlichten

Buiten op de tuintafel zijn glazen windlichten erg handig om te zorgen dat kaarsen ondanks de wind netjes blijven branden. Binnen kan je glazen windlichten ook goed gebruiken. Ze zorgen voor een chique uitstraling en extra sfeer. Bovendien blijven ook binnen kaarsen netter branden zonder dat het kaarsvet gaat druipen door tocht van een openstaande deur of raam. Je kan glazen windlichten ook gebruiken als romantische slaapkamer decoratie. Zet een windlicht op een mooie plaats, doe er 1-2 potjes gekleurd zand of steentjes in en tot slot een mooie rustieke kaars in een bijpassende kleur. Je hoeft de kaars in deze setting niet eens aan te steken om de extra sfeer al te voelen.

5 tips voor het gebruik van een glazen windlicht!

Tip 1: Gebruik gekleurd zand of steentjes onderin het windlicht. Het ziet er mooi uit, de kaars kan goed worden neergezet en het windlicht wordt extra stabiel. Bovendien krijg je minder snel kaarsvet aan het glas dus heb je minder schoon te maken.

Tip 2: Laat een windlicht in de winter niet buiten staan tenzij er onderin een gaatje zit. Het regenwater kan anders onderin het windlicht blijven staan en als dit bevriest kunnen zeker glazen windlichten knappen.

Tip 3: Kijk ook eens naar mat of “frosted” glazen windlichten. Deze geven een mooi schijnsel doordat het glas niet 100% transparant is.

Tip 4: Gebruik (ook in combinatie met tip 3) LED kaarsen. Deze lijken bijna echt en zijn nog makkelijker in gebruik dan normale stompkaarsen want ze worden niet warm.

Tip 5: Hou je net als wij toch meer van echte kaarsen? Zorg dan dat je er altijd een paar extra op voorraad hebt!

Sfeer voor jou – de beste keuze voor jouw glazen windlichten!